Transporturi de bunuri si valori

ro romana | en English | fr French
Despre noi
Servicii
Certificari
Portofoliu
Oferte speciale
Angajari
Contact


Potrivit legislatiei in vigoare - art. 20 (6) al Legii 333/2003 - serviciul de paza a transporturilor de bunuri si valori cuprinde urmatoarele activitati:
a) organizarea si asigurarea pazei transportului terestru, pe apa sau aerian al unor bunuri de importanta deosebita, valori sau al oricarui alt obiect pe care beneficiarul serviciului il denumeste astfel;
b) organizarea si asigurarea pazei transportului unor date si informatii, indiferent de suportul pe care acestea se afla si de modalitatea aleasa pentru transmitere;
c) organizarea si asigurarea, potrivit legislatiei in vigoare, a protejarii mijloacelor de comunicatii;
d) organizarea si asigurarea transportului pentru persoanele care solicita sa fie transportate în conditii de maxima siguranta;
e) furnizarea catre autoritatile competente a datelor despre incidentele aparute in timpul activitatii de transport.
In art. 25 (1) sunt definite notiunile de bunuri si valori astfel: „sume de bani, titluri de credite, cecuri sau alte inscrisuri de valoare, metale si pietre pretioase, valori stiintifice, tehnice, de cultura si arta”.
Personalul care asigura însotirea si securitatea transporturilor de valori este pregatit special si dotat corespunzator prevederilor legii privind acest tip de misiuni. Grupul are un dispecerat central care preia toate semnalele si are legaturi în toate judetele cu autoritatile competente.
Grup Est Security detine un parc de 50 autoblindate care sunt amenajate la standarde internationale, avizate de organele de politie, pentru transport pe orice traseu din tara, cu repartizare la nivelul tuturor judetelor, conform unei structuri interne a societatii.
În aceste conditii, compania poate efectua transporturi de valori din si catre orice localitate din tara.
Autoblindatele au echipaj format din doi agenti înarmati, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Personalul este calificat, special antrenat, testat periodic medical si psihologic. În fiecare echipaj sunt agenti avizati pentru port arma si dotati cu arme de foc letale.
Pentru activitatea de transport valori, serviciile oferite de Grup Est Security sunt:
• colectarea si transportul de numerar si alte valori;
•  depozitarea numerarului;
•  alimentarea si întretinerea de nivel I a bancomatelor;
•  servicii de transport si depozitare a metalelor si pietrelor pretioase.
În cifre, activitatea Grup Est Security pe transport valori,
se prezinta sub urmatoarea structura:
- o flota de 50 vehicule blindate de maxima securitate;
- peste 200 angajati;
- lunar sunt deservite:
      -  peste 40.000 puncte de colectare / remitere valori;
      -  peste 1000 ATM-uri deservite cu 12.000 alimentari si interventii tehnice ATM;
       - peste 200.000 km/luna sunt efectuati pentru  transportul numerarului.
Întreg personalul este recrutat pe criterii stricte, avizat de organele de politie abilitate, controlat si verificat periodic, dupa procedurile Grup Est Security.
Echipajele au telefoane mobile si autoblindatele au instalate sisteme GPRS care permit urmarirea acestora în timp real pe orice ruta.
Compania preia riscurile, valorile transportate cu autovehicule blindate sunt acoperite de o polita de asigurare de 4.000.000 EUR/eveniment, indiferent de numarul evenimentelor, valorile fiind acoperite de o polita de asigurare pentru toate tipurile de activitati:
•    Transportul de numerar
•    Riscul de trotuar
•    Depozitare si Tezaurizare