Proiectare si instalare sisteme supraveghere video

ro romana | en English | fr French
Despre noi
Servicii
Certificari
Portofoliu
Oferte speciale
Angajari
Contact


Sistemele de supraveghere video sunt utilizate la urmarirea si inregistrarea imaginilor dintr-un spatiu  si se adreseaza, in principal, acelor spatii in care se desfasoara diferite activitati de productie, spatiilor comerciale, depozitelor de materiale si birourilor. Avantajul acestor sisteme video este ca ofera identificarea persoanelor si actiunilor suspecte si dovada inregistrata a producerii evenimentului prejudicios. Pentru eficienta sporita aceste sisteme pot fi interconectate cu sisteme antiefractie si sisteme de control acces.
Din componentele sistemului de supraveghere video amintim:

camere video clasice capteaza imaginea prin transformarea luminii ce cade pe senzorul de imagine - CCD in semnal electric;
camere video tip dome se folosesc mai ales in interiorul spatiilor publice si asigura o supraveghere mai discreta a spatiului.
camere video compacte sunt camere economice, usor de instalat, nu necesita nici un fel de reglaj. Contin: lentila fixa, carcasa, suport si leduri in infrarosu pentru vedere pe timp de noapte.
camere IP furnizeaza ca iesire de semnal un port standard Ethernet, ceea ce permite conectarea intr-o retea fara nici un alt echipament suplimentar.
obiective sau lentile sunt sisteme optice convergente pentru lumina care se indreapta spre senzorul camerei. Pot fi obiective fixe, varifocale (ajustarea manuala a distantei focale si implicit a unghiului de vedere), cu iris manual, autoiris (dimensiunea irisului se modifica in functie de lumina incidenta pe CCD), cu zoom motorizat (distanta focala se modifica manual de la distanta sau in functie de alti parametrii).
incinte si suporti au rolul de protectie a camerei, obiectivului si cablurilor la sabotaj, dar si la intemperii;
speed-dome este format dintr-o camera de inalta rezolutie, un obiectiv cu zoom motorizat, un mecanism pan & tilt care permite miscarea camerei pe orizontala 360° si pe verticala 90°, toate dispuse intr-o carcasa metalica sau din plastic prevazuta cu un semiglob fumuriu sau transparent. Modificarea pozitiei camerei pe orizontala si verticala si modificarea zoom-ului se efectueaza fie manual de catre operator cu ajutorul unei console cu joystick sau de la tastatura unui PC, fie automat in cazul in care speed-dome-ul efectueaza un program cu pozitii presetate.
inregistratoare video digitale (DVR) -  imaginile sunt transformate digital, compresate si stocate pe unul sau mai multe harddisk-uri;
placi de achizitie video reprezinta o solutie ieftina pentru realizarea unui sistem de supraveghere video. Necesita un PC care in majoritatea cazurilor va fi destinat pentru aplicatia video;
monitoare sunt cu intrare video complex sau VGA.
echipamente de transmitere a semnalului video pe cablu torsadat - Transmiterea semnalelor video se efectueaza de regula pe cablu coaxial. echipamente de transmitere a semnalului video pe fibra optica -  practic pierderile de semnal sunt nule. Se folosesc doar pentru distante mari, undeva pina la 60 km.
echipamente de transmisie IP - videoservere - majoritatea DVR-urilor (in particular si camerele IP) permit setarea unei adrese IP astfel incit pot fi accesate prin retea;
UPS-uri - ca orice alt sistem de securitate sistemul video trebuie conceput cu o solutie de back-up in cazul lipsei tensiunii de retea.