Proiectare si instalare sisteme antiincendiu

ro romana | en English | fr French
Despre noi
Servicii
Certificari
Portofoliu
Oferte speciale
Angajari
Contact


Instalarea unui sistem de detectie si avertizare a incediului este o modalitate folosita pentru limitarea atat a pagubelor umane cat si a celor materiale. Pentru locuintele particulare este suficienta conectarea detectorilor de fum la centrala de alarma folosita in mod special impotriva efractiei. Pentru cladiri de birouri, spatii comerciale mari, depozite, banci, cladiri aglomerate este utila folosirea de sisteme dedicate pentru detectia si semnalizarea inceputului de incendiu.
Componentele unui sistem de alarma contra incendiilor sunt:
centrale conventionale de incendiu supravegheaza semnale de stare venite de la detectorii de fum sau temperatura si de la butoanele de avertizare manuala a incendiului si in raportarea schimbarilor de stare; toti detectorii sunt conectati la intrarile centralei, definite ca zone, corelat cu zonarea obiectivului.
centrale adresabile de incendiu - fiecare detector are o adresa si mai multi detectori se conecteaza pe o bucla; avantajul il reprezinta usurinta cablarii si identificarea usoara a alarmelor.
repetoare si emulatoare repeta informatii si comenzi provenite de la centrala de incendiu;
butoane de avertizare manuala la incendiu
detectori de fum optici  alarmeaza cand concentratia de particule de fum din camera optica depaseste o valoare prestabilita.; senzorii conventionali inteligenti includ autodiagnosticare, reducand alarmele false provocate de contaminarea inerenta cu praf sau murdarie.
detectori de fum cu ionizare
detectori de fum tip bariera in infrarosu se preteaza pentru aplicatii unde este dificila amplasarea detectorilor de fum uzuali, precum hale inalte sau greu accesibile.
detectori de fum cu spot reflexiv in infrarosu semnalul in infrarosu este reflectat de o prisma si analizat pentru a sesiza prezenta fumului.
detectori de fum prin aspiratie, sistemul foloseste un aspirator si un sistem de conducte prin care preleveaza esantioane din atmosfera din diverse puncte de interes.
detectori de temperatura reactioneaza la cresterea anormala a temperaturii in incinta
detectori de flacara se folosesc doar in aplicatii de interior.
module adresabile se folosesc ca interfata intre centralele adresabile si detectorii conventionali; prin intermediul lor pot fi conectati la o centrala adresabila fie detectori conventionali de fum, de temperatura, de flacara, fie alte tipuri de detectori: de gaz, de CO, de inundatie.
izolatoare de bucla pentru sisteme adresabile
detectori de substante periculoase: detectori de hidrogen, de vapori de petrol, de alcool etilic, de amoniac, de GPL, de gaz metan.
sirene si indicatoare optice de semnalizare asigura avertizarea locala sonora si luminoasa despre producerea unui incendiu si intrarea in procedura de evacuare
electromagneti si elemente de blocare a usilor. Sunt comandati de centrala de incendiu.
acumulatori mentin sistemul in functiune dupa caderea sursei principale de energie
dispozitive de testare si service