Garda de corp

ro romana | en English | fr French
Despre noi
Servicii
Certificari
Portofoliu
Oferte speciale
Angajari
Contact


Prin serviciul de protectie specializata a persoanei - garda de corp - se intelege conform art. 20 (5) al Legii 333/2003:
a) protejarea vietii si integritatii corporale a persoanei aflate sub protectie;
b) protejarea persoanei aflate sub protectie impotriva hartuirii, pedepsita de lege;
c) protejarea persoanei aflate sub protectie in timpul transportului;
d) furnizarea catre autoritatile competente a informatiilor legate de incidentele aparute in timpul activitatii de protectie.
In afara de atributiile agentilor de paza, art. 50 al Legii 333/2003 prevede ca garda de corp are cateva atributii specifice:
a) sa apere persoana careia ii asigura garda de corp impotriva unor atacuri care pun în pericol viata, integritatea corporala, sanatatea sau bunurile acesteia;
b) sa ia primele masuri pentru salvarea persoanei beneficiare de garda de corp, cand aceasta a fost ranita;
c) sa nu execute, la cererea beneficiarului de garda de corp, activitati care depasesc limita atributiilor sale legale;
d) sa anunte unitatea de politie de indata ce intra in posesia unor date sau informatii despre iminenta pregatire sau savarsire a unor infractiuni;
e) sa opreasca si sa imobilizeze, in functie de posibilitati, persoanele care au savarsit fapte de natura a pune in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea sau bunurile persoanei careia ii asigura protectia si sa le predea de indata la cea mai apropiata unitate de politie, fara a-si abandona atributiile de garda de corp;
f) sa participe, la cererea autoritatilor statului, la indeplinirea misiunilor ce revin acestora pentru prinderea infractorilor, fara a incalca obligatiile fata de persoana pe care o are in paza;
g) sa coopereze cu autoritatile statului care au atributii in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.

Compania ofera o gama de servicii care contribuie la confortul si securitatea oamenilor de afaceri si a celor care doresc sa se deplaseze in maxima siguranta si discretie. Personalul angajat pentru aceste misiuni are experienta in activitatea de paza si protectie a VIP-urilor, beneficiaza de pregatire speciala a misiunilor, fiind luate in calcul tehnicile de protectie in caz de atac, proceduri de evacuare a VIP-urilor in situatii deosebite etc. De asemenea, compania noastra dispune si de logistica adecvata acestor tip de misiuni.
Sarcinile unui agent de protectie sunt variate, toate avand un singur scop - sa asigure cea mai buna protectie posibila.
1. Protectie
    - realizarea unui dispozitiv care sa confere siguranta maxima si sa nu incurce VIP-ul;
    - acceptarea a cat mai putine compromisuri referitoare la protectie;
    - sa comunice atunci cand doleantele VIP-ului contravin regulilor de protectie. Desi se afla in slujba sa, nu este supus VIP-ului.
2. Paza- exista situatii cand agentul de protectie trebuie sa asigure paza camerei de hotel a VIP, a biroului sau a altor locatii. Daca masina nu este parcata intr-o zona sigura sau pazita, atunci agentul de protectie sau conducatorul auto trebuie sa asigure paza autovehiculului. Daca numarul agentilor de protectie este insuficient pentru paza autoturismului, atunci, inainte de a pregati masina pentru plecare, trebuie sa realizeze controlul pirotehnic al masinii.
3. Conducere auto - pot aparea cazuri cand se impune ca garda de corp sa conduca masina VIP sau masina de protectie. Indiferent daca agentul conduce masina sa sau masina VIP, el trebuie sa manifeste un interes practic in mentinerea in parametri maximi a masinii (revizii periodice, alimentare, cauciucuri corespunzatoare sezonului, etc).
4. Curierat - garda de corp poate avea ca sarcina si expedierea sau transportul diferitelor pachete sau colete. Daca VIP-ul se afla intr-o zona sigura, pazita, atunci poate transporta acele pachete. Aceasta sarcina poate fi privita ca o dovada de incredere si nu ca pe o incercare de a minimaliza profesionalismul agentului.